Varaka Teknik Gezisi

Kimya bölümü son sınıf öğrencileri ve bölüm öğretim üyeleri, Doç. Dr. Semra IŞIK, Doç. Dr. Adem ERGÜN, Dr. Öğretim Üyesi Arzu GÜMÜŞ ve Arş. Gör. Hicret BAYCAR, 4 Mart Pazartesi günü Varaka Kağıt Fabrikası'nı ziyaret etti. Öğrencilerimiz bu teknik gezi sayesinde atık kağıtların geri dönüşümüyle ilgili prosesi yakından inceleme fırsatı elde ettiler.

Öğrencilerimiz daha sonra aynı gün içinde Kifa'yı ziyaret etti. Kifa, kimyasal ürünlerin yerli üretimine odaklanan bir tesis olarak öne çıkmaktadır. Öğrencilerimiz ve hocalarımız, tesiste yapılan üretim sayesinde, yurtdışından alınan kimyasalların yerli imkanlarla üretimini gerçekleşmesini deneyimlediler.

Bu ziyaretler, öğrencilerimiz ve hocalarımız endüstriyel uygulamaları yerinde inceleme fırsatı bulmalarını sağladı. Kimya bölümü öğrencilerimiz, geri dönüşüm ve yerli üretim gibi önemli konularda yakından bilgi edinme şansını yakaladılar. Ziyaret sonunda, bölümümüz adına Varaka Kağıt Fabrikası ve Kifa tesis yetkililerine teşekkürlerimizi iletiyoruz.

07.03.2024